onsdag 30 april 2008

Kurs BasicGrey

På denna kurs så fick vi skapa en Minibyrå, av ett chipboard album. Jag tyckte att det var jätteskoj då jag har kommit in ett alter stimm, tror jag!
Med hjälp av album, papper, fibers, rubons och knappar så skapade vi denna lilla "byrå". Vad jag har kvar är att stansa ut några små blommor och fästa som dekorationer, men jag behöver en bra blomstans innan jag kan göra detta.


Nu så står den i köket och är fullt med minialbum!

ScrapEvent CropParty

När alla kurser och middag var avslutad i lördags kväll så drog kvällens CropParty igång, och jag lovar att det var fullt drag!!! Nedan ser du alla som var med och arrangerade i en vild "PomPom" dans. Det var demonstrationer av div. företag och en massa utlottningar, tyvärr så vann jag inte något, men det är ju som vanligt!!!
Jag hann med att göra tre stycken LO denna kväll, dock inte helt färdiga så det gjorde jag när jag kommit hem.
Mer bilder från helgen kommer!!!

tisdag 29 april 2008

Tittar snabbt in och

TACKAR för en underbar helg! Jag hade såååå skoj och jag har kommit hem med en hel hög nya idéer! Speciellt vill jag tacka Aase & Kajsa, det var så roligt att lära känna er lite bättre *ler*
Kajsa Aase Jag

Bilden har jag "lånat" från Aases blogg! Titta gärna in hos henne då hon gör sååå mycket fint!

Mer om vad som hände och vad vi gjorde kommer, då jag just nu har åkt på Influensan och har 38-39 graders feber och precis orkar hålla ordning på mina 3 barn!!!

fredag 25 april 2008

Minialbum ~ Stjärna

Som sagt, jag har testat att göra olika minialbum, och här kommer ytterligare ett som jag gjort i veckan! Det är ett sjärnalbum och info om hur man gör hittar du här. Detta album handlar om min första graviditet och liksom i påsalbumet så ska det in lite foto också. Sen så kommer jag säkert att göra om detta, då jag gjorde det för att kunna visa Kajsa om det skulle kunna vara något att ha som kurs *ler* Pappren är spillbitar och om man tittar inne i stjärnan så har jag skurit pappren fel, men det får jag rätta till i nästa album.
Det var kul att göra det i alla fall och här ser du resultatet!

Så här blir albumet när du vecklar ut det:

Framsidan:Denna sista bild visar albumet från ovan!

Tack för titten, nu ska jag packa ihop allt som jag ska ha med mej till helgens event!

Vi hörs igen efter helgen med bilder och info om vad som hänt! Ha en underbar helg, det ska jag ;)

KramKram Anna

Minialbum gjord av papperspåsar

Jag har fastnat i minialbum träsket! Jag har ju fått förfrågan om jag vill hålla alter kurser hos Handstämplat.etc och det vill jag ju gärna! Så kom idéen upp om att göra påsalbum, och det har jag ju gjort några så jag spann vidare på detta. Jag har bara gjort album med 1 påse men här gick jag loss med 3 påsar.
Temat blev hur det var att vänta tvillingar!
Här kommer resultatet:

torsdag 24 april 2008

Födelesdags~Swapps Kalender

I ett av de forum som jag brukar hålla till, Svensk Scrapbooking är jag med i två stycken födelsedags-swappar. Nu är det ju så att jag brukar ha minne som en guppie och därför så har jag gjort en swapp-kalender för att komma ihåg alla datum. Nu står den här och visar varje månad vilka datum jag behöver ha koll på och vems tur det är att fylla år!
Visst blev den söt?!?!?

Viktväktarna vecka 3

Oj, vilken vecka! Hur kan man frysa fastän det är sommarvarmt ute??? Jo, mycket har hänt med vikten, -1,5 kilo och det är ju bra! Enligt VV är det FÖR bra, för jag har gått ner mer än ett kilo i veckan. Men jag har uppnått flera av mina mål för veckan! Att röra på mej mera, det har jag gjort genom promenader runt sjön och hoppat med Wilma på studsmattan. Sluta småäta var ett annat och det har jag gjort, numera tar jag en frukt eller en morot.

Som bonus på moset så kommer jag i några av mina gamla jeans igen och ni ska veta att lyckan är total att kunna slänga bort alla mammabyxor! Nu börjar utrensning i garderoben och det som jag inte har använt de senaste åren ska bort! När något sen blir för stort så ska det också bort! Min största och roligaste morot som jag satt är att när jag sedan kommit ner till målvikt väntar en summa pengar för att shopa mej en ny garderob för.

Nu var det ju så att jag har uppnått mina första 300kr scrappengar men eftersom jag bestämt mej för en Bind It All så får de snällt sitta inne på kontot och ränta sig! Sen så bär det ju av till ScrapEvent 2008 i helgen och jag har redan gjort åt över 4000.- på denna resa, så jag tror att jag får tygla mej med mitt shopande lite :o)

  • Startvikt 3/4 ~ +15 kg
  • Viktnedgång denna vecka ~ -1,5 kg
  • Total viktnedgång: -3,3 kg
  • Intjänade scrap-shops pengar ~ 330 kronor

Sen så måste jag bara ge ett tips till dig som gillar bullar, det gör nämligen jag, köp runda små Kanel knäckebröd! Smakar som en bulle och räcker gott till en kopp kaffe, som med fördel avnjuts ute i solen!

Hoppas att ni alla får en toppenvecka med mer solsken! Nästa vecka får vi se hur det har gått med veckans alla utflykter.

Ha det så gott!!!

fredag 18 april 2008

Gillar du Quickutz fonter???

Det gör nämligen jag och jag blev extra glad när jag hittade så att jag kan göra de i Sillen. TACK jejja_44 på Svensk Scrapbooking forumet!!!
Här kommer länken till platsen där även du kan ladda ner dessa:
Nu ska här skäras med mina nya skärmattor :o)

torsdag 17 april 2008

Namnskylt till ScrapEvent nästa helg

Ja, det är man ju tvungen att ha, eller hur! Jag bara längtar dit, det ska bli såååå roligt. Men jag vet att det kommer bli tufft då jag lämnar mina små barn hemma :o( Men jag vet att de får det bra här hemma med pappa!!!
Ja, här kommer min skylt och jag har laminerat in den så att den ska hålla hela helgen!
Sen så när jag var i farten så gjorde jag ett ställ till ALLA mina Thickers, Stickers & Rub-ons. Jag blev tokig på att inte ha dessa på ett ställe där de var lätta att komma åt. Så jag satte ihop två stycken tidskriftsamlare från Ikea och skar bort lite överflöd. Sen så gjorde jag en ny framsida och vips så var den klar, för priset mindre än en 10:a!!! Att den blev lite sne och vind, det får bli det charmiga med den!
Så här blev det när den var fylld, fast än så finns det lite plats kvar för lite nya bokstäver ;o)

Ny förvaring till mina Pro MARKER

Sen så har jag läst på en massa forum att man inte ska ha sina pennor stående, som jag har haft så jag fixade till min gamla pennväska och gjorde en ny framsida. Ja, ni ser ju vad den innehåller :O) Det värsta är att väskan är nästan full så jag behöver snart en till, någon som har koll på vad man köper dom????
***
Ballerinan och katten (stämplar från Magnolia) är naturligtvis målade med mina pennor!

Vilka Pro MARKER färger har jag???

Ja, det vet jag knappt! Men det börjar bli många färger nu och när jag ska kompletera nästa gång så vill jag gärna köpa färger som går i ton med de jag har. Så efter att ha sett en massa som gjort små Pro MARKER böcker så kunde ju inte jag vara sämre.

Så här gjorde jag min lilla bok:
Jag gjorde 93 stycken små blommor (stämpel från Magnolia) och klistrade in 5 stycken på varje albumblad. (Färgkartan man får från affären är nämligen radade i 5). Sen så skrev jag ALLA namn på ALLA Pro MARKER som finns och målad i de färger som jag har. Sen så var jag ju tvungen att ha en snygg framsida och en snygg baksida också så det gjorde jag med. Dessa laminerade jag in för att de skulle kunna skydda insidorna lite mer.
KLAR!

Flitens lampa har lyst

Ja, här har man inte legat på latsidan, för nu kommer en kavalkad av alster som jag gjort denna vecka. Vi börjar med en LO på W med in pappa som precis hade börjat med babysim. Jag har använt mej av mönstrat papper och bokstäver från Sassafrass, enfärgat från Bazzill och texten på tagen som syns bakom kortet är skriven med min älskade vita Sharpie. Tyvärr så blev bilden så där, men det får gå ändå!
Det runda kortet är upphöjt med en hel bunt 3-D kuddar för att få lite liv på sidan.

Viktväktarna vecka 2

Usch vilken usel vecka! Att ha dop hemma har inte varit bra för mitt nya liv. Föööör mycket godis, god mat och mycket tårta+kakor har ju inte varit så bra! Det syntes ju även på vågen i morse, men det är bara att ta nya tag. Denna vecka gäller det att hålla fingrarna borta från godisskålen, och i stället satsa på morotsbitarna *ler* Jag har i alla fall gått ner och inte upp och det är ju alltid positivt i det stora hela!

Startvikt 3/4 ~ +15 kg
Viktnedgång denna vecka ~ -0,3 kg
Total viktnedgång: -1,8 kg
Intjänade scrap-shops pengar ~ 150 kronor

Nu ser det ju i alla fall ut att bli bra väder i helgen, så det blir nog en helg där grillen åker fram! Nu börjar vi om och satsar på äpplen i stället för godis!

Ha en underbar vecka och glöm inte att njuta av solen och våren som kommit!

onsdag 16 april 2008

Tävling hos Stellas

Här kommer mitt tävlingsbidrag i Stellas tävling. Man skulle köpa ett tävlingskit och välja två mönstrade papper och två dekorationer ur detta paket. Jag valde ett med papper från Sassafrass och blev glatt överaskad. Paketet var superfint och innehöll en massa mönstrat, några enfärgade papper och dekorationer + ett ark med bokstäver. Du ser det rutiga W som medföljde. Allt utom Thickers bokstäverna och ränderna kom med i paketet. Jag tror inte att jag vinner något men det var kul att vara med!!!

tisdag 15 april 2008

Så här roligt har vi

när vi äter gröt med blåbärssylt! Visst ser det roligt ut :o) Tänk hur det blir när de ska äta själva, båda två *puh*
Tilda bara älskar att äta och skrattar så fort skålen med gröt plockas fram. Melvin han sitter mest och njuter.

Gigantiska magen

Igår så knåpade jag ihop denna LO på min gigantiska mage. Här är det två veckor kvar på "naken" bilden och en vecka på den andra! Inte undra på att man har en hängbuk *flabb* Visst är det otroligt att kroppen kan klara detta, nästan 6½ kilo barn?!?!?

Bokstäverna heter Stone Soup och kommer från BossKut. Jag har embossat dessa i min Cuttlebug, swirls plattan, och sen så har jag lackat de med 3-D lack.

Detta hjärta och vingar är Grungeboard och är målade med akrylfärg. Sen så har jag dragt med en Kopparfärgad versa mark dyna för att få fram prickarna. När dessa var ihop limmade så virade jag några varv med vit floss.

Handstämplat.etc hade en tävling

och vem missade att skicka in :O) Jo, jag naturligtvis!!! Kriteriet var "Prickigt, Vågigt, Stämpligt, Rivigt", något av dessa. Gräset kommer från QK och är en av de nya Cookie Cutter Border, som för övrigt finns hos Kajsa. Jag har ju en Cuttlebug och jag körde så att jag fick ½ bordern flera gånger. Sen så rev jag och chalkade det lite i kanterna.

Bokstäverna är Thickers och dessa har jag oxå köpt hos Kajsa.

söndag 13 april 2008

Kurser hos Handstämplat.etc

Jag har ju glömt att berätta att Kajsa på Handstämplat.etc har frågat mej om jag vill hålla "alter" kurser hos henne! Om jag vill!!!! TACK Vännen, jag blev så glad när du frågade :O)

Om du skulle gå en kurs vad skulle du vilja göra då? Snälla hjälp mej komma på bra tema för en alterkurs!!! Det jag har spånat om är minialbum, scrappa en canvas, scrappa en burk, MEN jag behöver mer idéer så SNÄLLA HJÄLP MEJ!!!

KramKram Anna

Tvillingarnas Dop 12/4~2008

I går var det dags för tvillingarnas dop. Vi hade valt att ha det hemma och det blev riktigt lyckat. Vi hade gjort ett "altare" mot sjön och det blev väldigt fint.
Melvin & Tildas faddrar är våra bästa vänner Johnny och Nina. Vi är mycket stolta och glada över att de ville vara det :o) Med ca 30 personer hemma blev det ganska trångt men det gick och det blev en väldigt fin dopakt.
Wilma var jätteduktig och hällde vatten i dopskålen medans Prästen Dora läste en bön över vattnet. Efter dopet så blev det naturligtvis doplunch och fika i köket.
En minnesvärd dag här hos oss!

Ny ordning på mina band

Nu har jag gått och irriterat mej länge nog på min bandförvaring, en stor ring där jag knutit upp mina band. Så här så blir de ju bara skrynkliga och fula när de hänger.

MEN så såg jag i en Amerikansk tidning ett företag som sålde smarta små plastbitar att hänga upp sina band i. Jag tänkte att det är ju faktiskt inte så svårt att göra själv. Så jag tog fram lamineringsmaskinen, laminerade några tomma sidor och delade de i lagom stora fyrkanter. Tryckte ut ett hål & skar en skåra, sen så i med bandet.

Så här:


Så här blev resultatet:

Visst ser det lite mer ordningsamt ut!