onsdag 28 april 2010

En liten sjuk tjej

Ja, livet är inte alltid enkelt! I måndags eftermiddag så höll jag på att bli tokig, för Tildas feber steg till 40,6 grader. När jag och Wilma satt och läste läxan så slängde jag ett öga på Tilda och höll på att dö. Ögonen på henne försvann upp in i skallen och hon andades inte. Hela ungen var som en stel pinne och helt okontaktbar. M ringde snabbt ambulansen och jag fick av henne alla kläder och rusade ut på altanen. Det var nog de längsta minutrarna i mitt liv, innan hon kom tillbaks och började andas normalt igen.
♥♥♥
Ja, det slutade med att vi fick åka med till sjukhuset och sova över där. Febern steg på natten men när vi vaknade så var den borta. Så himla konstig. Hon hade fått feberkramper och det händer visst när febern ändras för fort. Det var nog det läskigaste jag varit med om och man känner hur hela jorden försvinner under fötterna.

Nu är vi hemma igen och febern har ju naturligtvis kommit tillbaks. Tilda har inte fått vara frisk mycket denna våren men jag tröstar mej med att snart är hon stor och förhoppningsvis blir hon inte så sjuk då!
KramKram Anna ♥

måndag 26 april 2010

Skön helg med mycket frisk luft

Denna helg har varit så skön och så vårig. Solen har skinit och man har kunnat lägga bort tjocka vinterjackan. Vi har fått gjort massor i trädgården, grillen har blivit rengjord och invigd, vi har gått tipspromenad och grillat korv med byalaget. Wilma vann första pris och det är ju alltid roligt.

Helgen avslutades mindre roligt då jag fick stoppa om lillsnuttan som hade 39,5 graders feber. Nu är vi hemma och kollar Ice Age 3 för si så där miljonte gången. Man börjar kunna alla repliker :) Ja, ja det är så att man börjar bli van med att vabba, det är ju inte första gången denna vår och säkert inte heller den sista. Livet som tvillingmamma, kanske...
Ha en bra dag!
KramKram Anna ♥

lördag 24 april 2010

Dagens projekt

Idag har jag målat en bukett kaffefilter rosor som jag haft i gömmorna. Tänkte att jag skulle ha några som matchar mina fina mårbacka pelargoner. De blev ljusrosa och nu ska det bara till lite gröna blad så är de klara.

Själv så tycker jag att det är skönt att det är helg. Egentligen skulle jag ha bakat hela dagen, för det är vårmarknad på Wilmas skola i morgon. Svedjeskolan klass 1b ska sälja hembakat och loppisprylar, det öppnar 9:30 om ni har vägarna förbi. Men eftersom Tilda spydde i natt så blir det inte någon bakning. Vill apsolut inte smitta hela skolan med någon ondsint bacill. Så vi håller oss hemma och hoppas att det går över snart.
♥♥♥
Till eftermiddagsfikat är det beställt våfflor, så nu ska jag väcka Melvin som snusar ute i vagnen och vispa ihop en våffelsmet.
Hoppas att ni har det skönt ute i solskenet!
KramKram Anna ♥

torsdag 22 april 2010

Dagens utflykt

Idag är jag hemma med bustrollen för de får inte vara på dagis. Det går en magbacill som gör att vi måste hålla oss hemma igen. Jo, det är igen, för denna bacill har gått runt mellan barnen hela våren och nu får det vara nog. Så alla barn som har den får hålla sig hemma i minst 48 timmar. Men en dag som denna gör det inte så mycket. De är friska för övrigt så det har varit en ganska så skön dag.
♥♥♥
Så när det var så skönt väder idag gick vi på långpromenad upp till Golfbanan och kollade på alla "bammeminer" (grävmaskiner) som gräver där uppe. M&T tyckte att det var hemskt spännande och ville inte gå där ifrån, men efter 50 minuter så tyckte jag att det räckte. Så vi gick vidare, eller jag gick och M&T somnade och det slutade med att vi varit ute i 2½ timma. Skönt med vår!

Nu ska vi fika bulle och kolla IceAge 3!
Ha en bra dag ♥
Anna

tisdag 13 april 2010

Sambo kattmatsprovare

För en månad sedan blev vi utvalda att prova kattmat, Purina One. Vår katt Sambo, en ganska så kräsen herre på 13 år skulle få äran att provsmaka. JA, jag vet att Sambo är ett ovanligt namn, och det har skapat ganska många skratt då man undrat varför jag kastat ut Magnus, varför han skulle få sova ute och varför han skulla få prova kattmat osv. Jo, Sambo är en ganska så kräsen herre som inte gärna äter "lågbudget" kattmat. Han äter apsolut inte blöt burkmat och har inte gjort det på många år. Eftersom han är utekatt så har jag tyckt att det har varit viktigt att han ska få bra mat som ger han bra med energi.

När vi fick lådan från Buzzador så studsade den gamle katten upp ur soffan och dök ner i påsen när jag öppnat den. När han väl fick maten i sin skål, slukade han den snabbt. Det är ett gott betyg från denna gamla herre!!! Så numera så har han alltid Purina One i sin matskål, ett val som han verkar vara nöjd med varje dag!
KramKram Anna ♥

söndag 11 april 2010

Våren är här...

och igår så tillbringade vi nästan hela dagen ute i trädgården. Jag fick rensa i mina drivbänkar och krattat bort en massa löv. Jag upptäckte även att gräslöken i sin gamla kruka hade kommit upp ca 5 cm redan. Jag planterade min paprika och min chili och satte även en kruka med kanelbasilika. Det ska bli spännande att se hur den tar sig.
♥♥♥
Magnus och "morfar" mäte nivåskillnader på uppfarten för att se vad och hur mycket sand/plattor och sten som ska beställas. Under våren så väntar trädgårdens störta projekt, nämligen plattläggning på hela uppfarten samt runt hustet. Själv så ska jag gjuta en platta till mitt växthus, som förmodligen får vänta!! Men om jag får börja med grunden så är jag nöjd!!!
♥♥♥
Som avslutning på dagen så planterade vi lite nya fina blommor och satte på trappen. Ja, eller så mycket till trappa är det ju inte, det är ju 2 stycken lastpallar som ligger där och fungerar som trappa. Men när plattorna är på plats, så behöver vi inte någon trappa.

Ha en skön söndag!
KramKram Anna ♥♥♥

onsdag 7 april 2010

Roligt paket på posten idag

Idag kom det ett roligt paket på posten. För några veckor sedan hittade jag denna roliga sida med massa fröer - http://www.runabergsfroer.se/html/index.htm
Den är väl värd ett besök och en beställning om man gillar att plantera växter och grönsaker! Snabb leverans hade dom också :) Många av fröerna var ekologiska och det gillar jag! Så nu ska jag sätta Kanelbasilika, Chile peppar, Vintersallad, Humle, Vallmo m.m. så att jag kan fylla mitt växthus som är inplanerat i trädgårdsdesignen. Till helgen ska vi mäta runt huset och beställa plattor till tomten. Sen ska jag börja gjuta platta till växthus och förbereda för odligssäsongen.
Jag längtar!!!
KramKram Anna ♥♥♥

torsdag 1 april 2010

Glad påsk önskar jag er alla ♥

Idag vill jag passa på att önska alla mina bloggläsare en riktigt Glad Påsk!

Dessa ägg är vanliga mönstrade ägg som man hittar i div. affärer som jag har målat med akrylfärg. När de torkat har jag gnuggat in en mörkare distress färg och när det har torkat har jag bara knytit ett grovt snöre om. Jag är inte så mycket för påskpynt så tillsammans med lite tulpaner så blev det påskigt så det räcker :)
---
Ha nu en riktigt skön påsk!
KramKram Anna ♥♥♥