tisdag 28 september 2010

Ny vecka och nya tag...

Helgen har varit helt bedrövlig när det gäller mat och gott! I fredags så blev det en massa chips och alkohol när vi var ute med jobbet. I lördags var jag och Wilma på marknaden och då blev det en massa godis och vår favorit brända mandlar. Sen så gjorde vi chokladfondy som fika i söndags. Egentligen skulle det vara efterrätt i lördags kväll men vi var så mätta att ingen orkade göra det. Men gissa om det var jubel till fikat när det serverades jordgubbar och banan tillsammans med smält choklad. Min lilla runda på 9 kilometer hade ju inte någon effekt på en sådan godishelg...

I måndags skulle jag ju springa ett litet intervall, men jag kände mej så frusen när jag vaknade att jag inte ville springa. Sen så gick jag och småfrös hela dagen och trodde nästan att jag hade värsta förkylningen på gång. Men efter tidig sänggång så kände jag mej mycket bättre igår. I morse blev det faktiskt intervall "Stegen" och JA det är sk... jobbigt men skönt när det är klart.

I morgon åker jag till Stockholm på jobb och kurs och kommer inte hem föräns på fredag. Jag tänkte att jag skulle se om det finns något gym som ligger i närheten, dit man kan gå i morgon kväll och springa lite. Jag är inte jättesugen på att ge mej ut i Solna där jag inte hittar någonstans.

Steg kvar till mål: 91 stycken (-3 steg denna vecka)

Denna helg ska det inte bli så mycket godis och snacks, utan en ganska så nyttig helg och vecka. Bara för att se hur det påverkar nedgången! Nästa veckas mål är att det ska vara mindre än 70 steg kvar!!!

KramKram ♥ till er alla/Anna

söndag 26 september 2010

Fyndat på utförsäljning

I fredags var jag och några arbetskamrater på lamputförsäljning i Viskafors. Alla lampskärmar kostade 39.- och fötterna 49.-. Jag ville ha några vita lampor och de var de ont om, men jag hittade 2 stycken som jag högg tag i fort. Att hitta en fin skärm till var svårt men där tycker jag att jag lyckades hitta en fin som passade. Så denna fina lampa står nu i vårt sovrumsfönster och jag blev nöjd att jag hittade den. Wilma fick en likadan fot men en annan skärm, nästan lika som denna. Sen hittade jag även en till matbordet, men tyvärr så har jag slarvat bort kroken att hänga upp lampan i så den får komma upp en annan dag.
I morse var jag uppe strax efter 7 och började dagen med 9 km löpning runt i skogarna här. En underbar höstdag kommer det nog bli idag. Strax ska vi gå ut och "picknicka" i trädgården och försöka planterna ner höstväxterna vi köpte förra helgen i krukorna.
Ha en skön höstsöndag!
KramKram Anna

torsdag 23 september 2010

Nedåt sakta men säkert...

Stegen blir mindre, jag är nöjd även om jag hade önskat att det skulle varit några fler som minskat. Men jag har ju inte gått upp och det är ju bra! När det gäller träning har jag lagt upp ett nytt 8 veckors program och nu är det löpning 4 dagar per vecka. Det ska väl få fart på förbränningen hoppas jag. Mitt nya mål är en svindyr ny outfit till nyår, vad tror ni om det???


Steg kvar till mål: 94 stycken (-2 steg denna vecka)


Denna veckan har varit ganska så jobbig faktiskt, mycket att göra plus att M varit borta två dagar har gjort mej trött och ganska så hängig. Tildas krångliga mage gör mej också så himla trött, undrar så vad det är som hon inte tål??? Sen tror jag att tisdagens läkarbesök gjorde att en massa spänningar släppte och en massa nya funderingar startade. Ja, ja det gäller att se framåt och gå vidare. Jag kunde ju varit dödligt sjuk men det är jag inte!


I morgon blir det skojsigheter hela kvällen då vi ska gå ut och äta med en arbetskamrat som i smyg gått och gift sig. Det ska bli roligt att se stan kvällstid, det var längesedan det hände. Sen på lördag ska jag och Wilma ha egentid och gå på bio på Röda Kvarn. "Det regnar köttbullar " är filmen som visas och innan blir det säkert tid för lite shoping och en fika på stan. Skönt att få umgås med henne lite ensam, tror att hon behöver lite mammatid...



KramKram ♥ till er alla/Anna

onsdag 22 september 2010

Ingen vanlig liten knöl...‏

För ett bra tag sedan upptäckte jag en knöl strax under örat, det var efter en envis förkylning som jag upptäckte den. Jag tänkte att det är säkert bara en svullen lymfkörtel men när jag var hos Doktor Lena med Tilda i maj så frågade jag lite försynt om det var något farligt. Hon sa att jag skulle vänta några veckor och om den inte försvunnit så skulle jag söka för den. Jag väntade i ca en vecka sen gick jag till doktorn som sa att det säkert inte var något farligt och som skickade en remiss till ÖronNäsaHals. Dit fick jag tid nästan direkt och där gjorde man en biopsi och sa att man skulle höra av sig så fort man fått provsvar. Doktorn trodde att det kunde vara en svullen lymfkörtel eller en tumör i spottkörteln. 80 % av dessa är godartade och ganska så vanligt faktiskt. De kan bli elaka men det kan ta mellan 10 och 30 år så de bör opereras bort.

Efter ca en vecka fick jag beskedet att det var en godartad (pleomorft adenom) tumör i spottkörteln och att den ska tas bort. Igår var jag och träffade den läkare som ska operera mej och jag känner mej lugn efter det mötet. Det är en operation på minst 3 timmar och sen blir det sjukhus några dagar. Jag känner mej inte speciellt orolig då det inte var någon brådska att ta bort den. Planen är att jag ska opereras inom 3 månader och min enda önskan är att det inte blir i december!!!

Så nu är det bara att vänta på operationstid och hoppas att det inte dröjer för länge innan den blir av.
KramKram ♥ till er alla/Anna

söndag 19 september 2010

En stolt mamma...

Igår så tog jag med mej Wilma in till stan när det var dax för att springa. Hon och hennes klasskompis Matilda ville också springa och det var ju roligt att de vill vara med. De sprang och gick de 2 km som de skulle avverka, jätteduktiga var dom! Så det var en stolt mamma som startade sitt 5 km lopp.
***
Första kilometern gick superbra, 5,18 och kanske lite för bra för jag orkade inte riktigt på slutet. Men jag tog mej runt på strax över 30 minuter och det är jag supernöjd med. Jag har förbättrat mej med nästan 1½ minuter på två veckor. Jag klarade inte riktigt mitt mål och om det är värt en iPhone eller inte det får vi se fram över :)

Idag har jag blivit utmanad till att springa Göteborgsvarvet 2011, och Susa, denna gången ska vi göra det tillsammans!!!!
Ha en skön söndagskväll, nu blir det valvaka!
KramKram Anna

lördag 18 september 2010

iPhone eller inte det är frågan....

Idag har dagen D kommit. Dagen då jag får mitt bevis om mina 11 veckors löpning givit något resultat. När jag började springa så var mitt mål att springa Kretsloppet 5 km under 30 minuter. OM jag gör det så ska jag beställa den nya iPhonen till mej. För två veckor sedan sprang jag ju iFORM loppet på 31:50, inte tillräckligt bra då men då hade jag inte tränat på två veckor. I dag är förutsättningarna lite bättre då jag tränat dessa två veckor och även kört lite intervall träning.
Hur långt det räcker får vi se idag...
men det blir inte någon snigelfart!
KramKram ♥ till er alla/Anna

onsdag 15 september 2010

Några steg fram och några tillbaks

I går hade jag min första Nordljus visning och det gick ganska bra. Har kommit på en massa saker som jag vill ändra, säga annorlunda och om några visningar kommer det nog kännas bättre. Det är så roligt att komma ut och få visa de underbara produkterna.



♥♥♥

Nu är det bara 3 dagar kvar till jag ska springa Kretsloppet, 5 km. Det är det lopp som har varit mitt mål sen jag började springa veckan innan semestern. Då hade jag inte tränat på 4 år, annat än en massa promenader. I dag orkar jag springa i 50 minuter utan att stanna och inte heller känna att jag håller på att dö! Vad jag ska sätta upp som nästa mål har jag inte bestämt, men kanske Göteborgsvarvet nästa år.... Även om jag sagt att jag ALDRIG ska springa det igen så kan man väl få ändra sig... Vi får se när det kommer ett mail om att vi kan anmäla oss ;)
♥♥♥
Stegen blir mindre, även om det bara är några få. Jag går ner och det är ju mitt mål. Efter helgens bartömning nere i "stugan", med mycket godis och lite fööör mycket vin och drinkar är jag glad att jag inte gått upp. Men man ska njuta av livet och det kommer jag inte sluta med. I lördags morse sprang jag en underbar runda nere i Espevik, ca 8 km utmed havet och kände att jag gillar att springa. Bara att knyta på sig skorna och gå ut. Det roliga är att även M har kommit igång med att springa och även han tycker att det är skönt. I morse var han uppe kl 6:00 och sprang, det trodde jag ALDRIG skulle hända då han är välidgt morgontrött.



Nu har jag bara 96 steg kvar....

KramKram ♥ till er alla/Anna

måndag 6 september 2010

En bra helg

Wow, vilken bra helg det har varit! Den har varit lugn och skön och jag har tränat både lördag och söndag. I torsdags så åkte ju jag och 5 tjejer från jobbet ner till Göteborg och sprang IFORM loppet. Eftersom jag haft ont i min fot så har jag inte kunnat träna som jag velat men det gick väldigt bra ändå. Jag har ju lovat mej själv en ny mobil, iPhone om jag springer 5 km på Kretsloppet under 30 minuter. På IFORM loppet sprang jag på 31,50 så jag ser det inte som en omöjlighet att springa under 30 minuter om två veckor. och få min nya mobil. Så i lördags när jag var ute och morgontränade så körde jag lite intervall träning. Sk...t jobbigt var det, men det kändes bra när det var över.

Igår hade vi en mycket lugn och skön dag! Jag och barnen åkte på bakluckeloppis på Hofsnäs och vi hittade lite ditt och datt. Bla. ett överkast till Wilmas säng som kom från Turkiet. Det var lila, turkost och jättefint i lapptäcksteknik. Eftersom jag inte gillar att använda "gamla" saker så tänkte jag tvätta täcket och det skulle jag nog inte ha gjort. För när jag var klar så hade jag fått blåa smurfhänder, dvs. det fällde ganska så mycket färg. Men täcket blev superfint så jag ska försöka visa det någon dag...

När det gäller mat och vikt så har det gått bra denna helg. Jag har inte ätit massa godis och inte heller chips eller annat snacks och det känner jag mej supernöjd med. Så nu har jag 98 steg kvar på min resa fram till jul....

Med önskan om en bra vecka!!!
KramKram ♥ till er alla/Anna

lördag 4 september 2010

Inte ett nytt hus, utan tre...

Nej, vi har inte köpt något nytt hus, inte stort i alla fall! Jag har köpt mej tre stycken små att ha på min bokhylla i vardagsrummet. Jag bara älskar hus lyktor, har flera stycken och då var jag ju tvungen att köpa dessa tre :) Jag har inte riktigt fått till hur jag vill ha det i och på hyllan men dessa passar perfekt! Nu har jag börjat och då brukar ju resten komma av bara farten...
Idag har Magnus åkt till Göteborg på "Grabbhelg" (gubbhelg skulle väl jag kalla det) och vi andra har varit hemma och njutit av det fina vädret. Wilmas kompis Alva och hennes mamma har varit här och fikat och planerat för det stora Pyjamasparty som tjejerna ska ha nästa helg. De ska fira att de fyllt 8 år tillsammans med alla tjejerna i klassen!
***
Nu så sitter alla goa ungar och kollar på mamma mu och bolibompa, och strax ska de gå och sova. Undrar om mamma Anna får en lugn och skön lördagskväll???
KramKram