fredag 31 augusti 2012

Fredagsmys

Idag är Wilma på kalas hos en kompis så de små ville ha tacos som fredagsmys. Det blev det så klart.


Till mej och M gjorde jag en tacopaj. Den blev lyckad förutom att pajdegen blev lite väl tjock, den hade nog räckt till två pajer. Men det vet jag ju till nästa gång :)


Må väl!
Anna

onsdag 29 augusti 2012

BlissMix chokladkaka

Ja, om man vill gå ner i vikt med LCHF ska man INTE baka denna kaka! Jag har testat många varianter på LCHF chokladkaka men ingen har varit så god som denna!!!


Jag har fått baka den lite i smyg eftersom Melvin inte tål mandel. Men om man vill lyda till tillvaron lite i bland då var denna perfekt! Lagom mycket choklad smak och så där fluffig som en sån kaka ska vara.


Jag kan också tänka mej att den blir perfekt som tårtbotten när man gjorde den i en stor rund form som jag hade.


Det är ju inte alltid man har lust och tid att göra allt från grunden och då måste jag få säga att detta är ett bra alternativ att ha redo i kökslådan! Jag kunde i alla fall inte låta bli att smaka och den var perfekt till en kopp kaffe.

Må väl!
Anna

tisdag 28 augusti 2012

En ny leksak

Ja, jag lär väl bara få ha "paddan" på kvällarna men den är min. Nu kan jag sitta här och redigera bilder och skriva trevliga inlägg. Jag är så nöjd!


Ni skulle ju få ytterligare en recension av Blending Bliss, men det får vänta tills i morgon för nu ska jag surfa *fniss*

Må väl!
Anna

måndag 27 augusti 2012

En må bra helg

I helgen började M&Ts simskola och tänka vad en sommar med lite bad kan ändra tillvaron i vattnet. I våras vågade de knappt doppa näsan och nu så hoppar de i från kanten och doppar hela huvudet under vatten. Jag tror att vi kommer få det lite lättare nu i höst då det verkar tycka att det är roligt att åka till badhuset.

Efter badet så passade vi på att vara ute eftersom det var uppehåll och sol. Jag ägnade resten av dagen till att vara ute och rensa i mina land. Det är konstig, det som man vill ska växa växer långsamt och det man inte vill ska växa, ja det växer överallt. Så det var bra att jag fick chansen att vara ute och rensa lite.


Jag hittade en massa fina blommor som blommade och så passade jag även på att plantera om alla mina pelargoner. Jag har verkligen tyckt att pelargoner är TANT BLOMMOR men nu har jag börjat gilla de mer och mer. Så det kanske bor en liten tant i mej *fniss*.


Nu ska det bara grävas lite mer land (för att få lite mer att rensa) och planteras mer perenner i land jag redan har. Jag har fått en idé när det gäller baksidan och det ska förberedas så att jag kan plantera det sista till våren. Jag vill har en mer levande baksida ut mot sjön, då det är där vi tillbringar mest tid när vi kan vara ute.

Ja, landen fick sej en duvning och så påbörjade jag även ett litet målarprojekt. Nu ska det bara målas färdigt med några fler lager färg och den perfekta tapeten ska inhandlas och tapetseras... Jag tror att det kommer gå åt det turkosa hållet.... Vad det ska bli? Ja, det får ni se när det börjar bli klart....


I lördags så blev det pizza till middag. Vi testade ytterligare en mix från Blending Bliss och den var lika enkel som den första. Nu är det ju tyvärr så att jag har tre barn som INTE gillar det här med LCHF och det första ordet som kom ur Wilmas mun var ju så klart - "Jag kommer INTE äta den där lurendrej pizzan!!" MEN när den var klar så smakade hon faktiskt en bit. Den fick inte så gott betyg av barnen, men jag och maken åt med god aptit. Jag valde att förbaka min deg, tror nog inte att jag skulle gjort det för degen blev lite väl bakad. Men smaken var det inte något fel på! Nästa gång ska jag testa att göra tortillas av mixen, för det kan jag tro blir riktigt bra!!!


Jag lyxade även till att göra egen pizzasås, och wow varför har jag inte gjort det tidigare!?!? Det var ju så enkelt! Aldrig mer att jag kommer köpa ketchup och lägga på pizzan. Receptet hittade jag på nätet och efter min modifikation blev det så här:

Tomatsås
1 st finhackad gul lök
1 st finhackad solo vitlök
1 burk krossade tomater
1 msk oregano
3 msk olivolja
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och smula i en buljongtärning och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar. Enkelt och gott! Passar nog även som grund till en pasta sås!


Gårdagen bestod i att röja ut alla barns garderober, försöka få struktur på dessa och även få en viss ordning på mina egna kläder. Det var tur att det regnade hela förmiddagen för det gjorde det lite lättare att vara inne och greja.

Ha nu en bra dag!
I morgon kommer recension på ytterligare en Blending BlissMix!

Må väl!
Anna

fredag 24 augusti 2012

Blending Bliss

Igår kväll så testade jag en ny produkt på marknaden som jag av en slump hittade när jag läste på facebook. Det är en tjej som heter Cecilia som har tagit fram tre stycken mixer som är naturligt glutenfria och low carb. Detta passar mej perfekt eftersom jag äter som jag gör. Företaget heter Blending Bliss och jag mailade till Cecilia för att höra lite mer om hennes koncept Blissambassadör. Efter ett mycket trevligt samtal med Cecilia blev det bestämt att jag skulle testa hennes mixer och bli just Blissambassadör.

Så igår var det dax att testa Valnötsbröd! Jag plockade fram mix med tillhörande recept... 
Samt riven ost, mjölk och ägg som skulle tillsättas till mixen
Mjölken värmdes och blandades med ägg och ost, och sen ner med mixen och blanda ihop alltsammans! Hur enkelt som helst :)
Smeten var så enkel att arbeta med och det var bara att bre ut den på ett bakplåtspapper. Inget vatten som man burkar få använda för att få den slät och fin!
Sen delade jag den i lagom stora bitar och strödde lite pumpafrö över. Det stod att man skulle pensla med ägg men det hoppade jag över.
In i ugnen i 30 minuter. Redan efter en kvart började det komma en lätt doft av kanel i köket och när den var klar och jag tagit ut den ur ugnen så doftade hela huset kanel.
Ja, vad ska jag säga! JO, det var det godaste low carb bröd som jag bakat!!! Det var mättsamt och smaken av kanel gjorde pricken över i. Det var längesedan jag njöt av en smörgås, vilka jag har saknat sen jag började med LCHF! Jag kan tänka mej att det är lika gott att ta ut en skiva från frysen och rosta!
Jag kan verkligen rekommendera Blending Bliss valnötsbröd och i helgen kommer vi prova de två andra som också finns, PIZZABOTTEN och MJUK CHOKLADKAKA. Om du vill veta mer så kan du klicka på bilden här under...


Och naturligtvis så kommer det recensioner från mej under helgen på de två andra mixerna!!! 

Ha en skön fredag!

onsdag 22 augusti 2012

Avslappnad...

Nu börjar man komma in i rutiner och jobb och det känns ganska så bra. Jag har även kommit igång med träningen och med maten går det bara fint.

I morgon bitti är det dax för x-fit på ONYX igen och det är en träning som jag verkligen fastnat för. Man tränar stenhårt i 20 minuter + lite uppvärmning och stretch och sen är det klart. Enkelt och bra! Sen gör det ju att man blir så där gott trött på kvällen och när sängen ropar...


då kryper man ner och slocknar gott!!

God natt på er där ute!

tisdag 21 augusti 2012

Gjort moussaka

Fick ett recept av en arbetskamrat på moussaka som skulle vara både gott och enkelt. LCHF var det så klart och det gillar ju jag!


Sagt och gjort igår blev det av att testa och alla grejer som skulle vara i plockades fram. Jag stekte det som skulle stekas och varvade sen köttfärs, aubergine och parmesanost i en form och hällde över ägg och grädde.


Det finns bara ett ord, den var SUPERGOD! Så recept kommer var så säker...

I kväll har jag bakat knäckebröd för att fylla upp förrådet. Igår var första veckan avklarad med stenhård koll på kosten och det har givit resultat på vågen -1.4 kilo! Supernöjd och nu är det inte långt kvar till mål!



fredag 17 augusti 2012

Idag är en bra dag

Sådana här dagar skulle det varit fler av på semestern. Men man får passa på att njuta in i det sista!!


Ha en skön fredagskväll!

Ny dag, nya möjligheter...

Idag är det fredag och den första arbetsveckan efter semestern är snart slut. Det känns att man varit ledig i fem veckor för hjärnan har varit svår startad.

I måndags började jag med stenhård kost och det har givit resultat - 1 kilo redan. Nu är det inte många kvar och det ska bli skönt att sedan få äta för att hålla vikten något som jag gör om jag slarvar lite och inte är lika strikt. Men jag måste få visa min smaskiga frukost jag åt i går


Visst ser det gott ut!?!? I helgen ska jag testa ett nytt projekt, men det tänker jag berätta mer om när jag genomfört det. Men jag kan väl säga att det handlar om att baka ;)

Trevlig fredag på er!

onsdag 15 augusti 2012

Altanen har fått möbler

Jag är sååå nöjd! Efter 4 år har jag äntligen fått möbler till altanen. Nu har vi ju inte den lilla altanen utan den är på 145 m2 och allt ser sååå pluttigt ut om det är föör litet. Sen så är vi ju 5 i familjen och kommer det då några gäster så behövs det plats för många.


Så i fredags slog vi till och köpte stort bord, 8 stolar och en gigantisk soffa. Till det den största dynbox de hade. Tyvärr räckte den knappt till kuddarna i soffan så jag får köpa en till.

Så nu hoppas jag på mååånga fina kvällar så jag får sitta ute och njuta.

fredag 10 augusti 2012

Astrid Lindgrens Värld

Nu är vi hemma igen från Astrid Lindgrens Värld. Jag tog med mej mina barn och en kompis till W för två dagar med bus och lek. Vi har haft det jätteskoj och eftersom det inte var så mycket folk kom vi riktigt nära skådespelarna.


Vi bodde i stuga på campingen bredvid och det gick fantastisk bra. Alla barn skötte sig exemplariskt och det gick faktiskt lättare än jag trott att vara själv med alla kids.


Melvin vann en god vinst på Pippis lotteri :) Jag hade med mej 4 nöjda barn hem igår!! Tror att det blev några mammapoäng där ;)

måndag 6 augusti 2012

Bakat nytt bröd idag

Sanna tipsade om ett gott LCHF bröd som jag testade att baka idag. Det blev supergott!


Här kommer receptet:
*Mixa med stavmixer
1/2 dl sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön
* Vispa 4 ägg till ett fluffig fluff
* Blanda separat
2 msk linfrö
1/2 dl kruskakli
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
* Blanda ner det torra i äggen och även 1 dl lagrad ost.
* Låt stå i 5 minuter
* Häll i en bakplåtspappersklädd form och grädda i 200 grader i 25 minuter.
Klart för att njutas!

lördag 4 augusti 2012

Annelundsparken

Vi har en väldigt fin lekplats här i stan, renoverad för flera miljoner. Vi har varit där både igår och idag och barnen har så skoj där.


Idag tog vi med fika och stannade lite längre. Uppskattat av de små...