onsdag 30 maj 2012

Ett gott recept

Nu har jag kommit hem och landat! Det var en mycket intensiv kurs där jag fick krypa in i mej själv och vränga ut och in på det som jag hittade. Näää, så farligt var det faktiskt inte, men det var en nyttig övning där jag kom fram till hur andra uppfattar mej och vad jag kan göra för att förändra så att jag mår bra! Jag tror att jag fick med mej mycket som jag kommer jobba med och nu har jag ett mål och en vision. En bra kurs som jag verkligen kan rekomendera - UGL (Utveckling av grupp och ledare)

Här kommer ett gott recept på Biscotti – Mandelskorpor! Jag bakade till Wilmas skolas vårmarknad i flera kvällar och de blev så himla goda. Receptet kommer från nätet men jag har modifierat det lite för det blev väldigt lös deg första gången jag gjorde det. Jag testade att göra skorpor med Apelsin, saffran och choklad och alla fick väl godkänt av barnen! Tyvärr kom vi på att Melvin inte tål mandel så han var väl inte så glad när han inte fick äta dessa mera!!!!


Mandelskorpor biscotti (80 skorpor)
Färdigt på: 1h 45 min

Ingredienser
3 st medelstora ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal eller 1 påse saffran eller 50 gram riven choklad
0.5 tsk bittermandelessens (kan uteslutas)
1 dl olivolja
400 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
1.5 dl vetemjöl
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.

3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och lite extra mjöl (om det behövs).

4. Dela degen i 3-­4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.

5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25­-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.

6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40­-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.
 
♥ Anna ♥

Inga kommentarer: