måndag 17 november 2008

Gör en kaffefilter ros - del 1

Här kommer den beskrivning på Kaffe Filter Rosor som jag lovat. Här hittar du originalet. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut och när man gjort några stycken så har man fått in tekniken. Tyvärr så kunde jag inte lägga upp mallen här så ni får hämta den själva, här. Det är en .pdf fil och beskrivning/film (på engelska) hur man gör hittar du också där.
Du behöver följande för att göra rosor:
Floratejp, finns att köpa i blomsteraffärer.
Någonslags pinne, jag använder grillpinnar i trä.
Kaffefilter, vita ska det vara.
Mall till bladen, kan skickas maila bara mej på adressen till höger ->

Börja med att klippa ut alla delar till blomman. Det går åt ca 8-9 stycken filter till en ros. Vill man ha en stor ros så klipper man ut alla blad och vill man ha en lite mindre så hoppar man över de sista lösa kronbladen.
Jag använder mej av grillpinnar som jag sen målar gröna med akrylfärg. Den vassa sidan sätter jag inne i rosens mitt.

Tag blad nr 1 och stick in pinnen mitt i de ena paret av kronblad. Vira runt pinnen så att du får en fin mitt. Fäst samman allt med Florist tejp, ca 2 cm ner under rosen, så att den sitter fast på pinnen. Tag blad nr 2 och stick in pinnen på samma sätt som nr 1. Dela nu det andra kronbladsparet och vira runt pinnen. Fäst med florist tejp.
Tag blad nr 3 och gör på samma sätt som nr 2. Fäst med florist tejp.

Tag blad nr 4 och sprätta upp filtret så att du får en lång radda med kronblad. Snurra hela raddan runt pinnen och fäst med tejpen.

Lägg nu fram alla blad med nr 5 & 6. Dessa ska nu fästas runt om hela rosen, det är lite pilligt då bladen är lösa. Det viktiga är att få de jämt runt hela rosen så att den blir rund.


Lägg nu fram alla blad med nr 7 & 8 och gör på samma sätt som innan. Vill du ha en liten mindre ros så hoppar du över dessa blad. Det är fint att blanda stora och små rosor i en bukett, det blir lite mer naturtroget.
Fäst nu alltsammans ordentligt med florist tejpen. Det ska sitta ordentligt så att inga blad släpper. Eftersom rosen är gjord i filter så tål de faktiskt ganska så mycket.


Nu ska du ”trycka” ut rosen lite så att den blir lite mer ”fluffig”. Var inte rädd för att den ska bli konstig, det rättar du till när du sedan målar den. Det är bra om den blir stor för då blir det lättare att måla den.
Om jag ska göra en hel bukett så gör jag alla rosor som jag ska ha innan jag målar, detta för att vara säker på att få samma nyans på alla rosor.
Hur jag målar mina rosor och gör bladen kommer jag att visa i del 2, förhoppningsvis redan om några dagar då jag har många rosor att måla nu. Sen så måste ni ju ha ett skäl att återvända ;O)


KramKram ♥ till er alla/Anna

19 kommentarer:

Jenny sa...

Vilket jobb, men va underbart fina dom blir...

Shea sa...

Wow, vad häftigt! Rosorna är jättefina.

Ylwa sa...

Vilken underbar bukett!!
//Y

Tiggy sa...

Nice! Ser häftigt ut i papper. :) Jag har gjort med riktiga rosblad när jag gick utbildningen - då kallas det för glameliaros. Tror jag har nån bild av det i min blog.. Fast då använder man inte floratejp utan man gör smååå U-klamrar av myrtentrådar.

Ska bli kul att se hur man färglägger dina tjusiga pappersrosor!

Anonym sa...

Snyggt kul att du visar hur man gör .. ska jag nog pröva en dag .. ser riktigt kul ut!!!

Himlen Runt Hörnet! Sala sa...

Underbart! Hållbar bukett!
Vilket jobb!

Adéle sa...

Oj vad du jobbar på! Jättesnyggt!

Anonym sa...

Så superfina, du kan ju göra några till mig när du ändå håller på! Hi hi! ;)

Ha det gott, kram

Suz sa...

sååå underbara! Jag måste prova. hur läckra som helst. trevlig helg//Suz

Veronica sa...

OJ!
Så helt otroligt fina rosor!!

Tack för din superbeskrivning!

Yvonne sa...

Sååå JÄTTEFINT. Har sökt efter beskrivning
kram//Yvonne

TokFia sa...

Vilka bra instruktioner. Har varit sugen på att testa ett tag och idag skrev jag iaf om rosorna i min blogg. Hittade av en slump dina fina beskrivningar och länkar direkt till dem från mitt inlägg hoppas det är ok :)

TokFia sa...

Nu har jag testat att göra min första ros. Lite pilligt och det känns som om det kan bli mycket bättre med lite övning. Kul var det iaf :) Titta gärna in i min blogg och se resultatet

Kram kram

viktoria sa...

hitta ej din mail adress men sänder mig då istället min skogstrollet_4@hotmail.com jag vore jätte tacksam om du ville sända mig mallen du pratar om i rosinlägget :-)

Anonym sa...

grymt fina rosor asså..

undrar om du skulle kunna skicka mallen till bladen till mig på min blogg, hittade inte din mail utan skickar en komentar istället...min mail är ceciliaanell@hotmail.com

Anonym sa...

Hej !
Kan du skicka mig mallen till dessa otroligt fina rosor?
tacksam för det !
mvh

staythesame@live.se

Sarah N sa...

Du får jättegärna skicka mallarna till mig :) sarah.nordqvist@gmail.com

Anonym sa...

Hejsan, skulle jag kunna få en mall på dessa vackra rosor =)

Cajsa_Norefjord_94@hotmail.se

Cajsa sa...

Försöker igen, skrev förut men det verkar inte kommit upp.. Så skulle du kunna vara jätte snäll och skicka mall på rosorna =)

Cajsa_Norefjord_94@hotmail.se