tisdag 5 oktober 2010

Ett nytt recepttest

Nu kommer nästa bröd som vi testat idag. Susannes yogabröd och det var också väldigt enkelt. Bara att röra ihop, låta jäsa och sen stjälpa upp på en plåt och hyss in i ugnen.

Susannes yogabröd - Ett bröd
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk honung
1 msk salt
3,5 dl ekologiska havregryn
0,75 dl ekologiska krossade linfrön
4,5 dl ekologiskt vetemjöl
Diverse frön och kärnor att strö över

Blanda ut jäst, salt och honung i det ljumna vattnet. Rör ned övriga ingredienser och rör runt till en lös deg. No Hands! Bara röra, man slipper allt kladd. Jäs i 40 minuter. Stjälp upp degen på en väl oljad ugnsplåt, som en rund bulle i mitten. Strö över de frön du vill ha på ditt bröd. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Jag fick grädda mitt lite längre eftersom det inte fått någon färg alls efter 30 minuter, och så ändrade jag till varmluftsvärme när det gått 30 minuter. Ett val som jag nog kommer välja nästa gång jag bakar det igen. Då kanske det räcker med 30 minuter...

Jag tog i frön och kärnor i mitt bröd, läste inte riktigt hela receptet! Men jag tog lite på också och brödet blev jättegott, plus att jag tog lite flingsalt på också. Det blev inte så tjocka skivor men det gjorde inte så mycket, med lite smör och marmelad på.

Nu ska vi strax ge oss i väg och hämta Wilma vid taxin. Det känns lite bättre idag även om hostan börjar så fort vi anstränger oss lite för mycket. Tur i alla fall att vi inte har någon feber och är ganska så pigga.

KramKram Anna

1 kommentar:

Unknown sa...

Prova detta bröd. Det är jättegott.

1 dl russin
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
1 dl vetekli
2 dl solrosfrö
2 dl vetekross
1 msk salt
1 msk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl sirap

Allt blandas till en gröt & Hälles i 2 smorda avlånga formar.
Grädda i 175 grader i 90 min. Täck över limporna efter halva tiden.

Lycka till!
Kram Syrran