tisdag 22 juli 2008

Hemma från Danmark

Wow, vilken skoj semester vi har haft och en väldig tur med vädret. Som jag har förstått så har det regnat mest hela tiden sedan vi åkte, fast där vi har varit har solen lyst.

Först så åkte vi ner mot Malmö och bron över till Danmark. Vi hade bokat tre nätter i Esbjerg som låg ca 50 minuter från Legoland. Det tog faktiskt hela dagen att ta sig ner dit och när vi kom fram var klockan runt åtta. In med alla saker på hotellet och ut att leta efter ett ställe där man kunde hämta mat. Magnus & Wilma gav sig av och kom tillbaks med en låda full med mat, och då menar jag full! Det var ribbs, kyckling, pommes frittes, sallad dressingar och 1 liter glass till efterätt. Kan verkligen rekomendera detta ställe, Bones om ni åker dit någon gång! Mätta somnade vi efter en hel dag i bilen.
Sen så bar det av till Billund och LEGOLAND på tordags morgon. Väl framme så började det att småregna och vi tänkte, OH NEJ! Men det var lite dugg i ca 10 minuter och sen så hade vi inte mer regn den dagen. Vi hade jätteroligt och det bästa var ju att det kändes inte som om det var så mycket folk där.
Wilma pratade med en prinssessa innan vi gick in.

Till lunch blev det lego pommes, visst var de fräcka!

Efter lunch blev det en biltur genom den djurpark, alla djur gjorda i lego.
Fredagen var även den bokad på LEGOLAND och vi hade lika roligt denna dag. Visste ni att hela LEGOLAND är uppbyggt av 50 miljoner legobitar. Undra vem som har suttit och gjort alla dessa saker som finns här?!?!?

Man blir trött av att var på Legoland!

På eftermiddagen, när vi fått nog av att åka så tog vi bilen ner till Flensburg och Tyskland. Det var ca en 1½ timmes resa och som tur var så hade butiken öppet till 22. Det blev lite vin och öl, kan inte fatta att det är så billigt där! Vi kom även därifrån med ca 4 kilo godis :o( jag som har lovat mej själv att inte äta så mycket sånt!!!
På lördagen så hade vi planerat in ett besök på Nordsjö Oceanarium, och vi var väl framme där vid fyra tiden. Så vi hade två timmar på oss att kolla på fiskar och sälar innan det stängde. Detta är en bild av en mycket märklig fisk, Klumpfisk, som vi hade tur att få se bli matad. Efter stängning så fortsatte vi mot Fredrikshamn och färjan hemåt.

Vi landade i Borås vid tolvtiden på natten mot söndag!

BORTA BRA, MEN HEMMA BÄST!!!

Inga kommentarer: