fredag 28 november 2008

Pepparkaksbak...

Wilma har bakat pepparkakor och tyvärr så blev det inte några Tiger, men väl varsin Nalle Puh och Nasse + en massa hjärtan. Jag har naturligtvis gjort en burk till Wilmas pepparkakor, men den får ni se en annan dag då min kamera strejkar idag!
I dag så blir det julpyntning på allra högsta nivå här och Wilma är såå ivrig att få pynta granen. Snart är det 1:a advent och jag sitter här och funderar på vart det gångna året tagit vägen. Hur har det kunnat gå så fort?!?!? Troligtvis för att man levt under ett högt tempo och jag ser verkligen fram emot lite ledighet tillsammans med familjen i december.
Nu ska jag ut i garaget och hämta julpynt!
Så med önskan om en god helg hoppas jag att du snart tittar in igen!
KramKram ♥ till er alla/Anna

onsdag 26 november 2008

Snart är det 1:a advent...

och tro det eller ej, men jag har redan gjort i ordning adventsljusstaken. Jag har aldrig riktigt kommit på hur jag ska göra men efter att ha hittat en bild i en tidning, föll allt på plats. Fram med äpple och apelsin, och efter 5 timmar i ugnen så hade jag en del av dekorationerna. Tillsammans med lite mossa, kanel och några valnötter blev resultatet så här:
Sen så har jag ju som du kanske läst i Handstämplats blogg lekt lite med min Sillhouette. Jag har dekorerat ljus med vinyldekorationer och band, och så här vackert blev det på min köksbänk. Nu längtar man ännu mera till julen och snart så kommer även tomtar och julgran på plats. Undrar hur det ska gå med två vildar i huset och en julgran full med pynt!?!? Tror att vår gran kommer se rätt rolig ut i år med dekorationer 120 cm över golvet!
Ha en riktigt fortsatt bra kväll!
KramKram ♥ till er alla/Anna

tisdag 25 november 2008

Kika in hos Handstämplat vet ja...

I Handstämplats blogg kan du hitta en beskrivning på hur du gör trevliga kakburkar och även hur du dekorerar blockljus.
Nedan ser du en liten sneak a peak på hur det blir :O)
KramKram ♥ till er alla/Anna

Nya canvastavlor...

Jag har gjort klart en av de tre Canvas tavlor jag håller på med. Det är Melvins tavla som blev så här. Ev. så kommer jag sätta på en fjäril också, men Magnus tyckte inte att det var så killigt :O) Jag kan ju sätta på den sen, när de andra två är klara. Jag måste bara hinna sätta mej med alla kort jag har i datorn och välja ut, redigera och skicka iväg, men jag vet inte riktigt vart tiden tar vägen. Igår var det en månad kvar till julafton och nu är det mindre än två veckor kvar tills tvillingarna fyller 1år!
Denna tavla ska alltså sitta ihop med två stycken andra, detta är mitten tavlan...
Sen så scrappade jag även en tavla till 2:a advents försäljningen. Det blev en tavla med sångtexten "Det vackraste" på. Tänkte att den skulle passa i ett barnrum...
Jag har använt mej av en mask från Heidi Swapp och över denna har jag målat med akrylfärg och sen glitterlim. Tyvärr så syns detta inte på fotona.

KramKram ♥ till er alla/Anna

måndag 24 november 2008

Gör en kaffefilter ros - del 2

Jaha, då var det dax att börja måla :O)
Har du gjort en hel bukett och vill ha alla rosor i samma nyans så är det bäst att blanda till mycket färg. Jag använder mej av akrylfärg men det går säkert bra med tex akvarellfärger också. Jag tar akrylfärg i botten på min burk och fyller sedan på med vatten. Jag kan inte säga exakt hur mycket färg du ska ta, det får du testa dig fram till. Måla lite på rosen och blir det för svagt så tar du mer färg. Jag har här blandat rosa med lite röd färg.
Det är bra om rosen är ganska så öppnad, det gör det enklare att måla den då!
Jag börjar alltid från mitten och jobbar mej utåt, men det är nog bara en smaksak... Tänk på att få ner färgen ända ner till botten. Måla blad för blad och var inte rädd för att ta mycket färg, eftersom det är kaffefilter så tål den att bli rejält blöt. Jag testade även att doppa små rosor och det fungerade det med.
När hela rosen är målad så ser den ut så här...
Är man nöjd med att ha en enfärgad ros så ställer man den att torka, det ungefär 1 dygn innan hela rosen är helt torr. Jag har gjort ett torkställ av en bit oasis...
Vill man att rosen ska ha fler skiftningar så blandar man lite mer färg, här har jag valt min rosa och blandat i ganska så mycket röd...
Sen så lägger du lite färg på varje topp och lite längs med bladkanterna (ps. se bild under)...
Jag brukar även måla mörkar i mitten på rosen för att den ska få lite mer effekt...
Sen så brukar jag även lägga på en lite rand av rött, men bara längs med kanten. Det ger ännu mera effekt på rosen...
Nu ska rosen torka och den ska vara helt torr innan du fortsätter med den. Har du använt mycket färg så tar det ca 1 dygn innan den är riktigt torr. Är den väldigt spretig så kan du även dra till den nu i den form du vill ha den i, för när den är torr så går det inte, har jag märkt.
När rosen har torkat ska du nu "böja" till alla kronblad. Jag använder mej av blomsterpinnen som jag har till stjälk. Du tar varje kronblad och liksom böjer de runt pinnen, nästan snurrar de runt pinnen.
Du märker att de blir böjda... Gör detta med alla kronblad för att få en fin ros...
Nu är rosen klar och jag ska visa hur jag gör bladen... Du behöver två blad till varje ros, det står tre i beskrivningen på engelska men jag tycker att det räcker med två blad. Sen så behöver du lim, jag använder panduros "alltiett" lim och ståltråd.
Limma ihop bladen och glöm inte att lägga ståltråden i mellan...
Sen så ska du fästa bladen vid blomman och det gör du med flora tejp...
Fäst nästa blad lite under det första...
Sen så målar du bladen på samma sätt som rosorna. Jag använder mej av grön akryl färg blandat med lite svart och lite brun.
När bladen torkat så "snurrar" du till dessa också...
Lycka till nu med era rosor och skriv gärna en kommentar hos mej om ni gör rosor och visar någonstans! Jag lovar att jag ska komma och titta :O)
Tack för mej!
KramKram ♥ till er alla/Anna

söndag 23 november 2008

Tack tjejer för en trevlig dag...

Igår var jag på scrapträff. Jag och Wilma var hemma hos Linda, TACK för allt!! Det blev mycket skratt och faktiskt lite pysslat också. Jag och Wilma började dagen hos Kajsa på Handstämplat och TACKTACKTACK vännen, för de fina diesen!!!! De blir perfekta att stansa ut till mina tändsticksaskar som jag håller på med. Jag kom hem med ett Holly till Sillhouetten, ska försöka skära ut lite i kväll när alla barn somnat. Har massa idéer i mitt huvud...

Ja, åter till igår. Sen så mötte vi upp de andra på Magnolia och efter det så bar det vidare hem till Linda. Jag hade med mej mitt Islandsalbum som legat nu i snart två år!!! Jag hann med fyra LO och sen så blev det lite smått och gått. Som alltid när vi träffas så slutar det alltid med att jag sitter och stämplar lite, och vad jag gjorde det får ni se en annan dag ;O) Men TACK Caroline & Marie för lånet av stämplarna!

Här kommer de LO som jag hann med igår!
KramKram ♥ till er alla/Anna

Disktrasor på löpande band....

Jag köpte på mej en massa disktrasor från Panduro när jag beställde, tänkte att det är kanske lätt att sälja den 2:a advent. Så fram med min foamstamps och stämpla, och måla lite. Vad jag inte tänkte på var att varje disktrasa ska strykas i 5 minuter för att färgen ska fixeras. Det blir många minuter på 40 disktrasor, hmmm...Sen så tog jag fram BIAn och lite kartong och gjorde ett ställ till mina trasor. Måste ju ha en snygg display...
KramKram ♥ till er alla/Anna

Min Hemlige Vän på Svensk scrapbooking...

Jag tackar dig av hela mitt hjärta! Du kan inte ha träffat mer rätt :O)
♥ TACK ♥ KramKram ♥ till dig min än så länge hemlige vän /Anna

fredag 21 november 2008

Ny batteriholk...

Usch vad en vecka går fort! Det är redan fredag och jag hänger inte riktigt med. Förra lördagen var jag på träff med Handstämplat i Grovare. Jätteroligt hade vi, jag, mamma och Wilma!!! Ja, jag tror att vi hade roligt alla som var där! Tack Kajsa för en skojig dag, i alla fall :O)
När man åker på träff ska man ju göra såååå mycket, i alla fall jag! Jag skulle scrappa, göra holkar, anteckningböcker, rosor mm. Jag hann göra en holk, ja en batteriholk på hela dagen! Bilderna blev väl så där, men jag hoppas att ni ser lite i alla fall.
I morgon ska jag träffa några tjejer och scrappa hela långa dagen, det ska bli så roligt. Kanske jag får gjort allt det där som jag skulle gjort förra lördagen. Troligtvis inte...
Ha nu en riktigt bra helg!
KramKram ♥ till er alla/Anna